Heeft u uw IT beheer goed op orde?

Een veel gehoorde kreet op de vraag of het IT beheer goed geregeld is luidt: "Het draait toch?" of "Wij hebben nooit problemen". Maar als je dan door vraagt ligt het vaak toch iets genuanceerder. Ook kunnen mensen op de werkvloer een andere mening zijn toegedaan dan de manager die niet zelf met product "abc" of "xyz" werkt. 

closed2

To Cloud Or Not To Cloud

To Coud Or Not To CloudSteeds vaker krijgen we vragen van klanten over de zin en onzin over cloud en dat is niet zo vreemd natuurlijk, zeker gezien het feit dat giganten als Microsoft niets liever willen dan dat kleine bedrijven overgaan naar de cloud. Cloud diensten gaan vaak hand-in-hand met SAAS (software as a service). Een SAAS dienst is webbased software die vanaf internet wordt aangeboden. Voorbeelden van SAAS producten zijn Office365 en Exchange online, maar ook Gmail is feitelijk een SAAS dienst.

Windows 8.1, top of flop

Windows 8.1Windows 8.1 is nu enige tijd beschikbaar en dus wordt het tijd om deze verbeterde versie van Windows 8 te installeren en onder de loep te nemen. Wij namen de proef op de som en geven in deze post een kort verslag van onze bevindingen.

Presentatie video van het nieuwe hoofdkantoor van Apple

applehoofdkantoor

De bouw van Apple Campus 2 werd vorige maand goedgekeurd door het stadsbestuur van Cupertino en zal worden gerealiseerd op een terrein van 176 hectare in South Bay, wat voorheen de thuisbasis was van HP en Compaq. Het spectaculaire gebouw ziet er uit als een gigantische donut en is ontworpen door architect Norman Foster, die ook verantwoordelijk is voor o.a. het Gherkin gebouw in Londen en de Reichstag in Berlijn.

Windows XP stopt er mee

winxppro

Het is al vaker gezegd en geschreven, maar omdat het belangrijk is doen we het hier nog maar een keer. Vanaf 8 april 2014 krijgt Windows XP na 13 jaar de status ‘end-of-life’. Microsoft zal dan niet langer updates uitbrengen voor het besturingssysteem. Als er nog beveiligingslekken worden gevonden, zullen deze niet worden gedicht. Computers met Windows XP zullen dan kwetsbaar blijven.

Microsoft en Facebook dagen hackers uit

Microsoft en Facebook hebben de handen ineen geslagen in een poging het internet een stukje veiliger te maken. Handige hackers worden uitgedaagd veel gebuikte (internet) applicaties en programmeertalen zoals Apache http en PHP te hacken. Geslaagde pogingen worden beloond met een geld bedrag dat kan variëren van € 300,00 tot € 5000,00.